Helping The others Realize The Advantages Of παθησεις σπονδυλικης στηλης

Κατασκευή Ορθωτικών πελμάτων με Ψηφιακό πελματογράφο -

Η σπονδυλική στένωση προκαλείται συνήθως από φθορά της σπονδυλικής στήλης που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα και τη γήρανση της σπονδυλικής στήλης.

Επισημαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών, πολλές φορές προκύπτουν νέα δεδομένα τα οποία καλείται ο θεραπευτής να επαναξιολογήσει, προσδιορίζοντας εκ νέου το φυσιοθεραπευτικό πλάνο και τους στόχους αυτού.

Οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης (επίπεδες επιφάνειες σε κάθε σπόνδυλο που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη) μπορεί επίσης να αρχίσουν να καταστρέφονται. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν σπονδυλική στένωση.

Τα προς τα έξω προβάλλοντα ενδοκοιλιακά σπλάχνα, καθορίζονται κυρίως από την θέση της κήλης και συνήθως είναι λεπτό έντερο, επίπλουν και παχύ έντερο (κυρίως σιγμοειδές), με σπανιότερη εμφάνιση την ουροδόχο κύστη, τις ωοθήκες και την σκωληκοειδή απόφυση.

Η κλασική πλέον μέθοδος επιδιόρθωσης της κήλης (ανοικτή επέμβαση), γίνεται με μία τομή στην βουβωνική χώρα, διάνοιξη και διατομή των μυϊκών στρωμάτων, διάνοιξη του περιτοναϊκού σάκου, επανατοποθέτηση των σπλάχνων ενδοκοιλιακά, και συρραφή του πλέγματος στα μυϊκά και απονευρωτικά πέταλα.

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι μία συχνή αιτία που σχετίζεται με το αυχενικό σύνδρομο και μπορεί να αφορά όλες τις ηλικίες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ – ΠΕΡΙ ΚΗΛΗΣ

Εν συνεχεία, βάζουμε δύναμη στα πόδια και στα more info χέρια και σηκώνουμε τον κορμό μας, σχηματίζοντας μια "γέφυρα" με το σώμα μας.

Καρλ Γιουνγκ

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Η διόρθωση των σπονδυλικών υπεξαρθρημάτων γίνεται με ανώδυνους χειρισμούς, που λέγονται ανατάξεις σπονδύλων. Οι επιστήμονες χειροπράκτες είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι στο να επεμβαίνουν στο σώμα με αυτό τον τρόπο.

Όπως είναι προφανές, ο φυσιοθεραπευτής καθίσταται υπεύθυνος να ορίσει το ορθό πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενή μέσα από την εμπειρία και την επάρκεια γνώσεων του, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν διάγνωση του ιατρού.

Η απουσία κατευθυντήριων γραμμών, ειδικά για τις εκφυλιστικές παθήσεις, ο ανεξέλεγκτος κυρίως ιντερνετικός καταιγισμός με μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές καθώς και η απουσία ελέγχου όσο αφορά την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας αποτελούν τους βασικούς λόγους της άσκοπης και συχνά επικίνδυνης ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι ασθενής με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *